På bilden här ovanför ser du en mycket ovanlig syn. Mannen här ovan är en så kallad bröllopsfotograf, fångad en junimorgon strax utanför Kalmar. Just detta exemplaret heter Jonas och älskar sin familj och små äventyr. När han inte fotograferar förstås. För det bästa han vet är att fotografera bröllop. Varför är det så?

Det hela är egentligen mycket enkelt. Tänk bara. Morgonljuset letar sig in genom fönstret. Glittrande ögon svämmar över av förväntan. Kärleken rusar omkring i rummet, och fjärilarna rusar omkring i magen. En sminkborste som landar på en kind. Glada människor på en stentrappa som spanar efter ett brudpar som spanar efter en bil. Du vänder dig om och ser en bestämd mormor komma mot dig med ett anfått barnbarn i varje hand, ett av dem med litet skrapsår på högra knät trots den blommiga klänningen. Blickarna som möts sekunden innan ”tager du”. Ögonblicket då någon säger ja. Ett glas bubblor i motljus. Liv, fest och dans. Det är så mycket kärlek i varje andetag. Och alltihop är från ditt bröllop.

Ok, jag erkänner. Det är jag som är Jonas, bröllopsfotografen på bilden ovan. Genom åren har jag skapat en personlig fotostil, och den börjar och slutar i att jag älskar att fota brudpar. Det är det bästa jag vet. Jag vill vara med från morgon till kväll. Det är som att jag får återuppleva livets stora händelse gång efter gång.

Precis som när du tittar på dina bilder igen och inser att du inte missade någonting, för allt finns kvar.


Fina ord